zondag 27 mei 2018

Zeeklassen 2018 dag 4: terug naar huis, maar eerst nog langs Gent

We keren huiswaarts ...

Vandaag de laatste dag van onze zeeklassen. De laatste keer genieten van een heerlijk Blankenbergs ontbijt, de koffers terug volproppen met onze spulletjes, afscheid nemen van ons hotel en dan richting huiswaarts, maar niet voordat we Gent zouden bezoeken. 

In de hoofdplaats van Oost-Vlaanderen kregen we de deskundige uitleg over de drie torens die de Gentse skyline sieren. De kinderen die hun spreekbeurt maakten over Gent vertelden ons over de Sint-Niklaaskerk, het Gravensteen en de Sint-Baafskathedraal. In de Sint-Baafskathedraal bewonderden we de prachtige kunstwerken, we keken rond in de crypte en bewonderden het duurste schilderij dat we wellicht in ons leven zullen mogen bezoeken, 'Het Lam Gods' van de gebroeders Van Eyck. 
Afbeeldingsresultaat voor lam gods van eyck

Het Gravensteen, een immense burcht in het centrum van Gent was onze laatste afspraak in de mooie stad. De burcht maakte indruk op de kinderen. Ze kregen dan ook een echte guillotine te zien en werden geconfronteerd met de marteltuigen en marteltechnieken die men vroeger gebruikten. Niet mooi om te zien, maar wel boeiend. 

Terug richting de bus genoten we nog van 'Flormidabele' stunts van een acrobaat op z'n fiets en een van onze leerlingen. De terugrit naar huis duurde lang, maar de tussenstop in de Mc Donalds deed ons allen deugd. 

In de Grotstraat stonden de ouders, broers en zussen ons vol ongeduld op te wachten. Het weerzien was mooi. Ongetwijfeld hebben de kinderen honderduit kunnen vertellen en vielen hun oogjes die nacht heel gemakkelijk toe! 

We danken alle leerlingen voor hun aangenaam gezelschap. Uiteraard ook bedankt aan de begeleidende groep leerkrachten. Samen maakten we er een onvergetelijke zeeklassen van! 

Foto's --> zie Facebook. Later zullen ze ook hier te zien zijn.