woensdag 23 mei 2018

Zeeklassen 2018 dag: 2 'Bruhhe' die schone stad!

Een dag vol avontuur!

Na een goede, maar korte nachtrust trakteerde juf Shana ons op een verkwikkend kwartiertje ochtendgymnastiek op het strand. De kuiten werden gestrekt, de armen binnenstebuiten gedraaid, de conditie bijgeschaafd, ... kortom we konden de dag fit en kwiek beginnen. Het heerlijke ontbijt wachtte ons vol ongeduld op dus langer dan een vijftiental minuutjes mocht ons sportmoment niet duren. Voor de zoveelste keer kregen we complimenten van de andere gasten over hoe flink onze groep toch niet was ... en de leerkrachten maar glunderen! 

Een bus van De Lijn pikte ons mooi op tijd op en zette ons af vlakbij het centrum van Brugge. Onze ervaren zeeklassen-reiziger, meester Frank, loodste ons als een ervaren gids door de binnenstad richting het Belfort van Brugge. Een toren van maar liefst 366 trappen was voor ons, getrainde Dommelbruggers geen enkel probleem en trouwens ... boven stond ons een oorverdovend (letterlijk op te vatten) klokkenspel te wachten. 

Terug beneden hadden we het grote geluk om het Heilige Bloed te mogen begroeten. Weer gedroegen onze kinderen zich ontzettend voorbeeldig en knielden ze vol eerbied voor het relikwie. 

Onze magen riepen ons tot de orde, want het was de hoogste tijd om te gaan picknicken in een gezellige speeltuin in het centrum van Brugge. Spelen kan toch zo fijn zijn, maar al gauw was het de hoogste tijd om te proeven van het 'Venetië van het noorden'. Per boot trotseerden we het water van reien en dat viel gelukkig heel goed mee! 

Een korte wandeling en een bezoekje aan de souvernirswinkeltjes bracht ons terug bij onze Lijnbus die ons naar de haven van Zeebrugge vervoerde. We kwamen daar helaas voor een jammerlijke verrassing te staan. De grote boot, die ons de haven zou laten bekijken, lag in panne ... trieste gezichten en teleurstellende blikken deden de mechanieker van dienst echter een tandje bijsteken ... met succes! Net voor we terug richting Blankenberge wilden gaan, riep de vriendelijke dame van de Franlis Rederij ons, om te melden dat de boot hersteld was. We genoten met volle teugen van de wind in de haren op de boot. We zagen een immens cruiseschip met privé-zwembaden en een grote waterglijbaan, leerden over containerschepen, over stuurboord en bakboord en genoten van het 'woeste' zeewater onder een stralende lentezon en een 'dreigende' meeuw (ook die moeten zo nu en dan hun behoefte doen). 

Door alweer een panne, deze keer bij De Lijn, namen we de bus in plaats van de tram, installeerden we ons in het restaurant en proefden we van het gerecht van de dag (zalm of konijn met pruimen ... en het was te pruimen!). 

De zee riep ons, waardoor we met een grote groep richting het strand trokken om wat strandspelen te doen en bleef een kleinere groep bij het hotel om te minigolfen. 

Ondertussen liggen de kindjes fris gewassen onder de wol en genieten ze van wat zacht getik op de ramen en wat trommelgeroffel in de verte ... de ideale achtergrondmuziek om heerlijk in slaap te vallen en te dromen van de mooie dag die we mochten beleven! 

Slaapwel! 

PS: Foto's worden ook vandaag via Facebook verspreid. De wifi is en blijft een ramp!