vrijdag 23 mei 2014

zeeklassen vrijdag 23 mei 2014

Vandaag begonnen we aan de laatste dag zeeklassen. Na een stevig ontbijt moesten we aan een zeer moeilijke klus beginnen: onze koffers maken en de kamers netjes opgeruimd achterlaten. In de ene kamer was er al wat meer werk dan in de andere maar met de hulp van klasgenootjes, juf of meester lukte dit op zeer korte tijd.
Om half 10 werden de koffers in de bus gezet zodat we om 10 uur richting Gent vertrokken. We werden door de chauffeur afgezet aan het bekende popup restaurant. Tot ieders grote verbazing kwamen MaĆ«l en Stefanie ons persoonlijk begroeten. We kregen zelfs drie T-shirts mee waarmee we heel graag door de straten van Gent pronkten. Er werden leuke foto's gemaakt en handtekeningen geplaatst. Iedereen was erg onder de indruk van de vriendelijkheid en spontaniteit van deze twee knappe dames. We hebben dan ook beloofd dat we vandaag allemaal voor hen gaan stemmen! In het stadspark werd ons lunchpakket bovengehaald en dan kon het bezoek aan de St.-Baafskathedraal en het Lam Gods starten. Auke en Lotte deden hun spreekbeurt nog een keertje over bij de replica van het Lam Gods. We waren erg onder de indruk van het echte meesterstuk. Jammer genoeg waren er verschillende panelen niet omdat ze voor restauratie waren weggebracht.
De wandeling ging verder door het mooie stadscentrum van Gent en zo kwamen we bij het Gravensteen aan. Trap op, trap af, van wapenkamer naar folterkamer en vergeetput ... het was een indrukwekkende burcht. Gent werd afgesloten met een heerlijk ijsje of een warme wafel en om kwart na drie stond de bus weer klaar op de vertrekplaats van 's morgens. Nog een laatste blik op het popup restaurant en dan begon de lange rit naar Limburg. Sommigen deden een dutje en anderen keken naar een grappige film. Om half zes arriveerden we in de Mac Donalds van Houthalen. Wat smaakten de frietjes en hamburgers lekker! Om zeven uur arriveerden we aan de school van Linde waar vele ouders, broers en zusjes stonden te wachten. Het was een blij weerzien en iedereen ging met een voldaan gevoel naar huis. Het waren vier prachtige dagen zeeklassen ... zowel voor de leerlingen als voor de meesters en de juffen, we hebben er allen erg van genoten!

klik hier voor de foto's