woensdag 10 juni 2015

Cyberneticasessie in TIO Overpelt



Op dinsdag 2 juni zijn we met het zesde leerjaar in de voormiddag naar TIO Overpelt geweest. We gingen er een cyberneticasessie volgen. 
Eerst liet de juf ons een kleine powerpointpresentatie zien over hoe het leven zou zijn zonder technologie. Daarna begonnen we aan het programmeren van de magic box. 
Je zat met twee of met drie leerlingen in een groepje bij de computer. Je moest met je groepje een opdracht op de computer uitvoeren. De leerkracht gaf gelukkig goede hulp wanneer je iets niet goed begreep. Ook lag er een boekje voor je klaar waarin de verschillende stappen werden uitgelegd. 
Dan moesten we de magic box aansluiten op de interface. Nu konden we programmeren op de computer. We moesten de magic box open laten gaan en terug sluiten, een muntje laten opnemen, terug open en dicht laten gaan en dan het muntje laten vallen. Als dit lukte, was je klaar. Je mocht daarna nog zelf een schema op de computer proberen te maken. Dankzij  het stappenplan lukte het programmeren bij iedereen heel goed. 
We mochten op het einde van de voormiddag nog enkele projecten bekijken die de leerlingen zelf hadden gemaakt. We vonden het een super leuke voormiddag en zouden nog eens graag zo’n opdracht doen! 


klik hier voor meer foto's