woensdag 18 maart 2015

De schepping

Gedurende twee weken werkten de kleuters van de eerste kleuterklas te Wauberg rond de schepping.
Allereerst kregen de kleuters de kans om het verschil tussen iets en niets te ervaren door middel van een voeldoos. Er werden voorwerpen in de doos gelegd en de kleuters moesten voelen wat het was. Soms lag er ook niets in.
Daarna kwam het licht en de kleuters moesten voorwerpen sorteren die bij het licht of het donker horen. De scheppingsdoos kreeg aan één kant een zwarte kant met gekleurde stukjes.
De 2de dag kwamen er wolken en water. Buiten gingen we de wolken waarnemen en bliezen de kleuters bellen. De kleuters schilderden 2 kanten van hun scheppingsdoos blauw.
De 3de dag kwam er land en water en maakten we een natuurwandeling. Ook mochten de kleuters experimenteren met water en zand. De bovenkant van onze scheppingsdoos werd groen gestempeld.
De 4de dag mochten we sterren op de scheppingsdoos stempelen. Want God had de maan, de sterren en de zon gecreëerd.
Op dag 5 maakten we met behulp van dekens en kussens het gezellig (één groot nest), want de vogels en de vissen kwamen erbij. We plakten wolken, vogels en vissen op onze doos.
Op de 6de dag kwamen er mensen en dieren bij op onze scheppingsdoos. We deden relaxatie-spelletjes om zo ons lichaam te ervaren en luisterden naar dierengeluiden.
De 7de dag was de rustdag. We luisterden naar het laatste gedeelte van het verhaal en maakte onze dozen af.
Het waren weer twee leuke weken.

Klik hier voor meer foto's