woensdag 17 oktober 2012

openingsshow project 'kunst'

Op maandag 15 oktober startte Basisschool De Dommelbrug met haar project 'kunst'. Er werd een grote openingsshow georganiseerd waarin leerkrachten, leerlingen maar ook echte kunstenaars een belangrijke rol speelden.
Een kunstenaar had van de directrice een aanbod gekregen om prachtige kunstwerken te creëren voor de kunstveiling van 2 juni 2013. Helaas was deze kunstenaar erg in paniek omdat hij zijn inspiratie volledig verloren was. Gelukkig kwam hij in contact met de beroemde kunstenaar Pieter Breughel die hem meenam naar een grote kunstmarkt. Verschillende kunstenaars vertelden hem iets meer over hun eigen kunst.
Drummer Nico Camps kende iets van slagwerk, keramiekster José Cornelissen toonde hem hoe men prachtige kerstballen kan maken, dierenopzetster Mieke De Leeuw bracht een heel dierenrijk mee, schilderes Chantal Vanbaelen wist van een wit doek een prachtig schilderij te maken en onze houtsnijwerker Nand Hendrix bracht een houten kopie van zichzelf mee. Maar ook onze leerlingen wisten een geweldig dansnummertje op te voeren, op aanvraag van onze balletdanseres Claire Borst. De namiddag werd afgesloten met een leuk dansje op ons projectlied: 'Ik ben een kunstenaar'. Het was een leuke voorstelling en deze week zullen er in alle klassen nog veel creatieve kunstwerken gemaakt worden. Jullie zullen via onze blog nog meer vernemen over de verschillende klasactiviteiten.

klik hier voor meer foto's